Lokalplan 120

I henhold til Planloven (lov nr. 388 af 6. juni 1991) fastsættes følgende bestemmelser for det i § 2 nævnte område.

§ 1 LOKALPLANENS FORMÅL

1.1

Lokalplanen har til formål at sikre:
at det af planen omfattede område fastholdes til tæt/lav boligbebyggelse med i alt 44 kæde-/rækkehuse.

1.2 Lokalplanens retsvirkninger:

1.2.1

Efter kommunalbestyrelsens endelige vedtagelse af lokalplanen og offentliggørelsen heraf må ejendomme, der er omfattet af planen, ifølge Planlovens § 18 kun udstykkes, bebygges eller i øvrigt anvendes i overensstemmelse med planens bestemmelser.

1.2.2

Den eksisterende lovlige anvendelse af en ejendom kan fortsætte som hidtil. Lokalplanen medfører heller ikke i sig selv krav om etablering af de anlæg m.v., der er indeholdt i planen.

1.2.3

Kommunalbestyrelsen kan meddele dispensation til mindre væsentlige lempelser af lokalplanens bestemmelser.


§ 2 LOKALPLANENS OMRÅDE

2.1

Området er identisk med kommuneplanens enkeltområde 106.4 og afgrænses af Brøndbyskoven mod øst og syd, bolig- området Baunedammen mod vest samt det offentlige friareal matr.nr. 17 a mod nord som vist på bilag 1, tegning nr. L. 120-1, og omfatter matrikelnumrene:
17 dz, 17 dæ, 17 dø, 17 ea, 17 eb, 17 ec, 17 ed, 17 ee, 17 ef, 17 eg, 17 eh, 17 ei, 17 ek, 17 el, 17 em, 17 en, 17 eo, 17 ep, 17 eq, 17 er, 17 es, 17 et, 17 eu, 17 ev, 17 ex, 17 ey, 17 ez, 17 eæ, 17 eø, 17 fa, 17 fb, 17 fc, 17 fd, 17 fe, 17 ff, 17 fg, 17 fh, 17 fi, 17 fk, 17 fl, 17 fm, 17 fn, 17 fo, 17 fp og 17 fq
alle af Brøndbyøster by, Brøndbyøster, samt alle parceller, der efter den 1. november 1994 udstykkes fra de nævnte ejendomme.

2.2

Lokalplanen er beliggende i byzone.



§ 3 OMRÅDETS ANVENDELSE

3.1

Området må kun anvendes til boligformål. Bebyggelsen må kun bestå af kæde-/rækkehuse.

3.2

På hver ejendom må der kun opføres eller indrettes èn bolig.

3.3

Kommunalbestyrelsen kan tillade, at der i boligerne drives sådan erhvervsvirksomhed, som almindeligvis udføres i beboelsesområder, under forudsætning af:
- at virksomheden drives af den, der bebor den pågældende bolig,
- at virksomhedens areal højst udgør 25% af det samlede etageareal,
- at virksomheden, efter kommunalbestyrelsens skøn, drives på en sådan måde, at karakteren af beboelse ikke forandres (herunder ved skiltning eller lignende), og områdets karakter af boligområde ikke brydes,
- at virksomheden ikke medfører gener for de omboende,
- at virksomheden ikke medfører parkering ud over, hvad der er plads til på den pågældende ejendom eller dennes andel af fælles parkeringsplads.
Derudover må ejendommene ikke benyttes til nogen form for erhvervsvirksomhed.

3.4

Inden for det på kortbilag 1 med skravering viste område tillades efter kommunalbestyrelsens nærmere godkendelse etableret anlæg til formål, som er fælles for områdets beboere, herunder en bygning til fælles - ikke erhvervsmæssige - fritidsformål såsom møde- og selskabslokaler, hobby- og lege- rum, motionsrum og sauna m.v., samt en bygning til fælles vedligeholdelsesmateriel.

3.5

Inden for området kan opføres transformerstationer til kvarterets forsyning, når de opføres som "kompaktstationer" med placering efter nærmere aftale mellem NESA og Kommunal bestyrelsen.

3.6

På ejendommene må ikke holdes dyr bortset fra almindelige stuedyr, hund og kat.
Der henvises til regulativ om hønsehold vedtaget af Planlægnings- og miljøudvalget den 24. oktober 1990.



§ 4 UDSTYKNING

4.1

Ud over mindre skelreguleringer må der ikke foretages yderligere udstykning eller sammenlægning af de 44 parceller.

4.2

Det fælles friareal - matr. nr. 17 dz - må ikke udstykkes yderligere.

4.3

Ved beregning af bebyggelsesprocenten for lokalplanområdet som helhed, medregnes de på kortbilag 1 med priksignatur viste opholds- og friarealer.



§ 5 VEJ- OG STIFORHOLD

5.1

Ud over de kortbilag 1 angivne veje må der ikke etableres nye veje eller stier uden kommunalbestyrelsens tilladelse.

5.2

Kommunalbestyrelsen vil ikke modsætte sig, at der etableres hastighedsdæmpende foranstaltninger efter reglerne i færd-selslovens § 40 og vejlovgivningen.



§ 6 BEBYGGELSENS OMFANG OG PLACERING

6.1

Bebyggelsesprocenten for området som helhed må ikke over- stige 35.

6.2

På hver af de 44 parceller er der opført en beboelsesbygning samt et udhus som angivet på kortbilag 2.

6.3

Ud over den i pkt. 6.2 nævnte eksisterende bebyggelse må der opføres tilbygninger til beboelsesbygninger som angivet på kortbilag 2.

6.3.1

Tilbygningerne, der skal indeholde fornøden udhusplads samt adgang fra forhave til baghave, skal opføres med form og udseende i henhold til godkendt typetegning.

6.4

Bortset fra bygninger til fælles formål, jf. pkt. 3.4, samt tilbygninger jf. pkt 6.3, må der ikke opføres yderligere bebyggelse end den på kortbilag 1 viste.

6.5

Bygninger må opføres i én etage med fladt tag og må ikke gives større facadehøjde end 3,3 m målt fra terræn (niveau- plan) efter reglerne i bygningsreglementet.

6.6

Overdækket terrasse (udendørs opholdsareal) eller udestue kan opføres ud for husenes haveside med en dybde på op til 3,0 m, som angivet på kortbilag 2.

6.6.1

Udestuer må kun opføres efter en af kommunalbestyrelsen og grundejerforeningen godkendt typetegning, og der skal søges byggetilladelse i hvert enkelt tilfælde.
(Klik her for at se Grundejerforeningens regler for udhuse og tilbygning).

6.7

Bygninger til fælles formål for områdets beboere, jfr. 3.4, skal gives en udformning og et udseende, der stemmer overens med den øvrige bebyggelse inden for området.

6.7.1

Det samlede etageareal må ikke overstige 200 m&#sup2 inkl. en højst 50 m&#sup2 stor bygning til fælles vedligeholdelsesmateriel.



§ 7 BEBYGGELSENS YDRE FREMTRÆDEN

7.1

Ændringer af eksisterende facader, som vist på kortbilag 2, samt etablering af tilbygninger må kun foretages efter en af kommunalbestyrelsen og grundejerforeningen godkendt typetegning.

7.2

Skiltning må kun finde sted med kommunalbestyrelsens tilladelse i hvert enkelt tilfælde.

7.3

Farvesætning på udvendigt træværk fastlægges af grundejerforeningen.
(Klik her for at se foreningens "Farvesætningsregler")

7.4

El-ledninger, herunder til vejbelysning, må ikke fremføres som luftledninger, men skal udføres som jordkabler.

7.5

Tagantenner må ikke etableres inden for området. Al bebyggelse skal tilsluttes fællesantenneanlæg, der er placeret som angivet på kortbilag 1.

7.5.1

Der kan opsættes parabolantenner på den enkelte parcel, såfremt ingen del af antennen er hævet mere end 1,75 m over terræn.



§ 8 UBEBYGGEDE AREALER

8.1

De på kortbilag 1 med priksignatur viste arealer må, bortset fra de under 3.4 og 6.7 nævnte bygninger til fælles formål, ikke bebygges, men skal udlægges som beplantede arealer og må kun benyttes som fælles fri- og opholdsarealer for bebyggelsen.

8.2

Ubebyggede arealer på de enkelte parceller må kun anvendes som gårdsplads, parkeringsplads og have. Eventuelle drivhuse eller legehuse må ikke gives et større flademål end 5 m&#sup2 og ikke gives en større højde end 2,25 m over terræn.

8.3

På de parceller, der har vejadgang øst fra parcellen skal arealet/forhaven mellem byggelinie og vejen have karakter af en let beplantet græsplæne.

8.4

På parcellerne må der ikke findes beplantninger, der ved skygge eller kraftig vækst er til væsentlig gene for naboerne.

8.5

På parcellerne eller på vejarealer inden for området må der ikke foretages oplagring, herunder henstillen af campingvogne, uindregistrerede biler, lastbiler, lystfartøjer og tilsvarende.
I perioden 1. maj - 31. august tillades dog parkering af campingvogne på parcellerne.
Vedtaget på generalforsamlingen februar 2018:
Grundejerforeningen giver dispensation fra Lokalplan 120 §8.5 og tillader parkering af campingvogne på parcellen i perioden fra 1.4 til 31.10”



§ 9 GRUNDEJERFORENING

9.1

Der er medlemspligt af grundejerforeningen Espedammen for alle ejere af parceller i området.

9.2

Grundejerforeningen skal forestå drift og vedligeholdelse af stier, fællesarealer og andre fælles anlæg og skal tage skøde på de dertil udlagte arealer.



§ 10 OPHÆVELSE AF BYPLANVEDTÆGT OG DEKLARATION

10.1

Den af Planstyrelsen den 10. august 1977 vedtagne Byplanvedtægt nr. 22 samt den af 26. august 1970 tinglyste deklaration ophæves.



§ 11 VEDTAGELSESPÅTEGNING

11.1

I henhold til § 27 i Planloven har Brøndby Kommunalbestyrelse den 19. april 1995 vedtaget forestående lokalplan endeligt.



Kortbilag 1

klik for forstørrelse

Kortbilag 2

klik for forstørrelse